Hoe ziet de visdag eruit?

Met mijn Baaiman 601 Fishing voorzien van een 70 PK Yamaha en een Minn Kota 80LBS Terrova frontroller gaan we het water op.  Aan boord zijn de fishfinders, hengels en kunstaas aanwezig om de dag tot een succes te maken.  Van werpend vissen tot trollen, verticalen en natuurlijk de verschillende finesse technieken, alles kunnen we uitproberen. Nog nooit met een baitcaster gevist?  Laat het me weten en een extra set ligt voor je klaar aan boord.  

In principe starten we om 8 uur s ‘morgens en hebben zo'n 8 uur vissen voor de boeg. In de zomermaanden kan dit ook naar 2 sessies van 4 uur worden omgeboekt met een vroege morgen sessie en een late middag avond sessie.  Dit met het oog op hogere temperaturen en de daarmee terugvallende aanbeten gedurende de zomerdagen.  Ook is het voor de gevangen vis beter om niet op de warme uren gehaakt te worden.

Ik hanteer altijd het "Catch and Release" principe.  Dit betekent dat er op een gids dag geen vis mee kan worden genomen voor consumptie.

Op afspraak kunnen we de dag (en) zo inrichten dat jij precies gaat doen wat je wilt qua techniek, materiaal en gebied. We blijven natuurlijk wel afhankelijk van het weer en moeten ons soms wat aanpassen.

In eerste instantie gids ik op het Sneekermeer en de omliggende meren en plassen en kanalen in Friesland. Maar ik kan ook uitwijken naar bijvoorbeeld de Randmeren, het Veluwe meer of de IJssel. Neem contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Bezig met laden